Καλέστε μας: +30 22880 21204
Ξενοδοχείο ΚΑΡΘΑΙΑ: Στο χάρτη
Κέα – Τζια

Διαμονή στην Κέα – Φωτογραφίες για να τη γνωρίσετε!

Ανακαλύψτε τις ομορφιές της Κέας

Διακοπές στην Κέα


Κέα – Τζια, η πύλη των Κυκλάδων!

Η μικρή απόσταση της από την Αττική (μόλις 16 μίλια από το Λαύριο) το κυκλαδίτικο χρώμα της, οι πολλές ήσυχες παραλίες και η πλούσια ιστορική παράδοση την κάνουν ιδανικό προορισμό για μικρές η μεγάλες διακοπές από νωρίς την Άνοιξη μέχρι τις πρώτες μέρες του Χειμώνα.

Η Κορησσία το λιμάνι της Κέας είναι χτισμένη στη θέση που βρισκόταν η αρχαία πόλη Κορησσός και μαζί με την Ιουλίδα,την Καρθαία και την Ποιήεσσα αποτελούσαν τις τέσσερις πόλεις του νησιού. Εδώ το 1930 βρέθηκε ο γνωστός Κούρος της Κέας ένα θαυμάσιο γλυπτό των αρχαϊκών χρόνων που εκτίθεται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών.

Διακοπές στην Κέα - Η Χώρα

Σε απόσταση 5,5χλμ. σκαρφαλωμένη πάνω στο βουνό, κρυμμένη από τους πειρατές, βρίσκεται η πρωτεύουσα του νησιού Ιουλίδα. Ο οικισμός είναι από τους πιο καλοδιατηρημένους των Κυκλάδων με έντονη αρχιτεκτονική προσωπικότητα. Τα δαιδαλώδη λιθόστρωτα δρομάκια, τα χαρακτηριστικά στεγάδια, τα νεοκλασικά κτίρια, οι εκκλησίες, οι κοκκινωπές στέγες δημιουργούν ένα υπέροχο σκηνικό όπου μπορείς να περιπλανιέσαι για ώρες. Στο αρχαιολογικό μουσείο βρίσκονται ενδιαφέροντα εκθέματα Κυκλαδικής τέχνης. Το ενετικό κάστρο χτισμένο στη θέση της αρχαίας Ακρόπολης προσφέρει ένα από τα ομορφότερα αιγαιοπελαγίτικα ηλιοβασιλέματα. Απέναντι απ`την χώρα στέκει «αιώνιος φύλακας» το περίφημο πέτρινο λιοντάρι, γλυπτό μήκους 6μ. έργο του 6ου π.χ. αιώνα.

Αλλά οι ομορφιές της Τζιας δεν τελειώνουν εδώ.
Βαθιές ρεματιές, μικρά λιβάδια, πέτρινες όχθες, ξωκλήσια, ανεμόμυλοι, μικρές γραφικές αγροικίες, αμμουδερές παραλίες και ορεινό τραχύ τοπίο συνυπάρχουν και την κάνουν να ξεχωρίζει.

Τοπίο στην Κέα


Η Τζια θεωρείται ήσυχο νησί, όταν όμως υπάρχει κέφι τα δεδομένα αλλάζουν και η νυχτερινή ζωή τελειώνει με την ανατολή του ήλιου!

Περισσότερες πληροφορίες για το νησί της Κέας, μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Δήμου Κέας.

 
Book online!

Προσφορές

Κριτικές


Thank you so much for my stay at your hotel on May, when I came with the Norwegian visitors - group. You made the week so good for us all, at a time where you were so busy with the local holiday too!
May 2010

Valery